Apple lanceert de iPhone 13 en iPhone 13 Mini

Tim Cook kondigde natuurlijk ook de nieuwe iPhone 13 aan. De "Next Generation” iPhone krijgt een kleine aanpassing aan zijn uiterlijk.  

Zo zijn de camera's niet langer meer onder elkaar, maar schuin tegenover elkaar. Het scherm wordt van Ceramic Shield en IP68. De frontcamera wordt 20% kleiner, waardoor je meer ruimte hebt voor je scherm. De batterij wordt groter, de display de nieuwe Super Retina XDR, 1200 nits peak brightness krijgt en dat resulteert in 28% meer helderheid.  

Onder het glas komt een nieuwe A15 Bionic. Die heeft 6 cores aan bord en hierdoor zou hij 50% sneller moeten zijn dan de nieuwste chips van de competitie. Grafisch zou hij 30% sneller moeten zijn. Machine Learning kan nu nog sneller door chip berekend worden dan ooit van tevoren. Zo kan hij tekst on-the-fly vertalen.  

De camera is ook aangepakt. De lens zou 47% meer licht kunnen opvangen dankzij de vergrote sensor (1.7-micron sensor and f/1.8 aperture on wide lens) waardoor de foto's die je ermee maakt er nog beter uitzien dan met de iPhone 12 Pro. Qua video is een Cinematic Mode toegevoegd. Hierdoor kun je nog makkelijker spelen met de focus van wat je filmt. Uiteraard ondersteund de nieuwe iPhone Dolby Vision HDR. 

5G gaat ervoor zorgen dat je iPhone nog sneller alles supersnel kan downloaden in wel 60 landen. Het batterijgebruik is ook aangepast. De iPhone 13 moet 2,5 uur langer meegaan dan zijn voorganger. Door te schakelen naar Smart Data Mode en de grotere batterij moet dit allemaal mogelijk maken. Het opladen gebeurt nu ook weer door de MagSafe. De 64GB variant is de nek omgedraaid, de nieuwste heeft standaard 128GB aan bord en kan tot 512GB uitgebreid worden.

 De prijs begint bij 699 Amerikaanse dollars, wat als snel 700 euro zal worden.