FOK! Wat een weer: niet het leukste zomerseizoen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!

Laat ik om te beginnen maar eens mededelen dat uw weerman gecensureerd is. Ja, echt waar. Op een bekend weerforum is zomaar een bericht van mij verwijderd. Ontoelaatbaar vinden wij natuurlijk! Ik gaf een prima reactie op iemand die al over winterverschijnselen begon. Die trend begon al in augustus al. Als je mij ergens kwaaier mee wilt krijgen is dat het wel. Donderstraal lekker op met je winter. Het is verju voor veel mensen gewoon een heel matige zomer geweest en zowel de warmte- als de regenliefhebbers zijn in een deel van het land enorm tekort gekomen. Ik weet het. Je kan dat negeren, maar zoals een geweldige Nederlandse band het zingt.. iets anders dan... Je kan het forum wel willen verlaten, maar het forum verlaat jou nooit

En dan al beginnen over de winter.... Een flink pak slaag verdienen die mensen! Uiteraard een persoonlijk mening, en zoals ik zo vaak doe: satire. (Of toch niet )

Gisteravond was het op veel plaatsen bewolkt. Er waren ook wat plukjes met regen actief, maar het zag er niet indrukwekkend uit allemaal. Ook in de aanvoer was er niets speciaals aan de hand. De meeste regen viel op de Noordzee. De dag begon overigens wel met veel zon.

Wat er op moment van schrijven valt hangt samen met een front dat nu over het midden ligt. Ik zei het al, erg actief is het allemaal niet. Het zou wel kunnen zijn dat het nog wel gaat activeren, maar dan ligt de neerslag al in het noorden van het land. Misschien is daar ook nog een korte onweersbui mogelijk.  In de rest van het land zal het verder goeddeels droog blijven of valt er slechts een heel klein beetje.

Deze ochtend is het grotendeels bewolkt en lokaal valt er wat regen. Dit met name in het noorden- en noordoosten. Elders zie ik weinig neerslag in de prognoses. 

In de loop van de middag breekt steeds vaker de zon door. Geheel droog kan ik het ook dan niet helemaal beloven, maar als er wat valt zal het niet veel zijn. De maxima liggen rond de 21 graden. De wind is niet erg nadrukkelijk aanwezig. 

Na vandaag vertrekken we weer voor een lange en saaie periode. Neerslag en wind zijn er nauwelijks en elke dag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Ook de temperaturen zullen weinig in beweging komen. Overdag rond de 21 graden en in de nacht ongeveer 13 graden.

Nee, na een teleurstellend zomerseizoen heeft ook de meterologische herfst weinig plannen om er vóór de officiele herfst er wat leuks van te gaan maken.  

Weerman P.

 
Tweede deel uit Belgie (Foto: Charged)
Charged was de afgelopen dagen in Sanicole in Belgie. Hier het tweede deel. Dit soort mooie plaatjes gaan we vaker zijn komende dagen. (Foto: Charged)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.