FOK! Wat een weer: langzaam richting de herfst

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het zonnig en droog. Soms trekt er wat hoge bewolking over. Vanmiddag bereikt een zone met bewolking en buiige regen het zuidwesten en trekt langzaam noordoostwaarts, hierbij kan onweer voorkomen. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot in de avond droog. De middagtemperaturen variëren van 21°C op de Wadden tot plaatselijk 27°C in het zuidoosten. Er staat een matige oostenwind. Vanaf de tweede helft van de middag draait de wind in het midden en zuiden naar richtingen tussen zuid en zuidoost en neemt af naar zwak.

Komende nacht trekt het gebied met regen en (onweers)buien noordoostwaarts weg en klaart het soms op. Een enkele onweersbui blijft echter mogelijk. In de loop van de nacht wordt het nevelig. De minima liggen rond 15°C. De wind is landinwaarts zwak en zuidelijk, in de westelijke kustgebieden westelijk en matig.

Woensdag overdag begint op de meeste plaatsen met nevel en veel bewolking, waaruit af en toe wat lichte regen valt. In de loop van de ochtend komt van het zuidwesten uit geleidelijk ook af en toe de zon tevoorschijn. De middagtemperaturen variëren van 18°C in het westen tot lokaal 20°C in het oosten. De wind is westelijk en aanvankelijk zwak, maar neemt in de ochtend toe naar meest matig. Lang de westkust wordt de wind matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 
SanicoleB (Foto: Charged)
Charged was de afgelopen dagen in Sanicole in Belgie. Daar was een airshow. Je ziet ook dat er toch stapelwolken waren met ambitie. (Foto: Charged.)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.