Legendarische Acropolis Rally keert terug, Rovanperš boekt indrukwekkende zege

Op de gravelachtige Griekse wegen rondom basis Lamia is in het weekeinde de Acropolis Rally gehouden, een legendarisch evenement, maar vanaf 2014 geen deel meer uitmakend van het WK. Dat is veranderd: de rally is terug en was nog altijd loodzwaar voor auto's en rijders.

Na de eerste dag ging de jonge Toyota-coureur Kalle Rovanperä met navigator Jonne Halttunen aan de leiding, maar WK-leider Sebastien Ogier en bijrijder Julien Ingrassia volgden op slechts 2,8 seconden in hun Toyota en ook Hyundai-rijder Ott Tänak had met Martin Järveoja naast zich maar 6,2 seconden achterstand.

Op de tweede volle dag werden de verschillen vergroot. Rovanperä raasde over het Griekse gravel en breidde zijn voorsprong uit naar een halve minuut op Tänak, die zich op zijn beurt tien seconden lost wist te rijden van Ogier. De rest, aangevoerd door Hyundai-coureur Dani Sordo, stond al op meer dan twee minuten.

Rovanperä hield het hoofd uiterst koel en behield zijn ruime voorsprong, waarna hij en passant ook nog eens de bonuspunten pakte door de power stage te winnen. Tänak reed op 42 seconden naar de tweede plek, Ogier hield die strijd voor gezien, dacht aan de titelstrijd en werd keurig derde.