NASCAR-coureur Truex domineert en gaat door in playoffs

Op de Richmond Raceway is in het weekeinde de tweede race van de playoffs in de NASCAR Cup Series verreden. Nog zestien coureurs maken kans op de titel, na de eerste drie races vallen er vier coureurs af en bij winst is een plekje bij de beste twaalf zeker.

Denny Hamlin en Martin Truex Jr vertrokken vanaf de eerste rij, Kurt Busch en Kevin Harvick namen achter dat duo plaats. Al na zo'n veertig ronden ging het fout voor Busch: zijn linkerachterband klapte en hij ging hard de muur in.

Hamlin domineerde het verdere verloop van de eerste stage, die hij ruim vóór Chase Elliott, Joey Logano, Larson en Ryan Blaney af wist te sluiten. In stage twee gebeurde verder weinig, behalve dat Hamlin nog altijd dominant was: dit keer pakte hij de stage voor Kyle Busch, Truex, Larson en Logano.

Met Hamlin en Truex voorop konden we door voor de laatste ruim 150 ronden, Kyle Busch, Larson en Christopher Bell volgden. Bubba Wallace reed al snel tegen de muur aan en zorgde voor een caution, maar dat duurde allemaal niet lang en de volgorde was nog niet veel gewijzigd.

De stops van Truex en Hamlin waren niet geweldig, Kyle Busch ging er met twee in plaats van vier nieuwe banden voorbij. Met 56 ronden te gaan werden de laatste stops gemaakt en daarbij ging Truex er ruim voorbij door één ronde eerder te stoppen én een snellere stop te maken.

Voor Busch ging het ook nog eens helemaal fout, want hij bleek te snel de pitstraat ingereden te zijn en moest een drivethroughpenalty incasseren. Truex had inmiddels ruim de leiding in handen en hoewel Hamlin het gat wel deels kon dichten, was de winst met overmacht voor Truex, voor Hamlin en de op forse afstand rijdende Bell en Elliott.