Bagnaia pakt eerste MotoGP-zege en wordt 8e winnaar van het jaar

De Grand Prix van Aragon in de MotoGP is zondag op een mooi stukje racen uitgelopen. Er werd niet overal hard geknokt, maar vooral in de slotfase ging het er juist voor de winst wel hard aan toe.

Met de Ducati's van Francesco Bagnaia en Jack Miller en de Yamaha van Fabio Quartararo voorop konden we beginnen aan de race. Bagnaia kwam de eerste schermutselingen als leider door, Marc Marquez schoof door naar plek twee en Miller volgde, voor Aleix Espargaro, Joan Mir, Jorge Martin, Quartararo, Brad Binder, Iker Lecuona en Enea Bastianini.

Na tien ronden waren de posities voorin nog altijd hetzelfde, hoewel de verschillen dusdanig klein waren dat niemand zich echt een fout kon veroorloven. Zo'n fout maakte Miller wel: hij ging te wijd en zag Aleix Espargaro en Mir onderdoor voorbij komen, terwijl Martin en de sterk rijdende Lecuona hem in het vizier kregen.

Met drie ronden te rijden plaatste Marquez een eerste échte aanval op Bagnaia, die dat met moeite af kon slaan. De veelvoudig wereldkampioen probeerde vervolgens bijna elke bocht een nieuwe aanval te plaatsen en telkens was Bagnaia hem bij de exit te snel af. Een laatste poging zorgde ervoor dat Marquez te wijd ging en daarmee reed Bagnaia naar zijn allereerste MotoGP-overwinning, voor Marquez en Mir, die Aleix Espargaro van zich af wist te houden.