Moto2-coureur Fernandez evenaart Marquez met vijfde zege in debuutjaar

De Grand Prix van Aragon in de Moto2 heeft niet voor veel spektakel gezorgd. Op het warme Spaanse asfalt werd aan het begin wel wat geknokt, maar verder was het niet de beste race ooit.

Sam Lowes en teamgenoten Remy Gardner en Raul Fernandez vertrokken vanaf de eerste startrij en in die volgorde kwamen ze na de eerste ronde ook door. Fernandez kwam al vrij snel langs zijn teamgenoot en kon aanhaken bij Lowes, terwijl Gardner Ai Ogura achter zich aan kreeg.

Fernandez ging ook vrij rap langs Lowes naar de leiding, Ogura nam Gardner te grazen en ook Hector Garzo ging langs de Australiër. Dat duurde niet lang: Garzo schoof onderuit en Gardner pakte Ogura terug. De Japanner was niet lekker bezig en in no-time werd hij gepasseerd door Jorge Navarro, Aron Canet en Marco Bezzecchi.

Bezzecchi gleed halverwege de race het grind in, Fernandez en Lowes sloegen ondertussen een gat naar respectievelijk Lowes en Gardner. Negen ronden voor het einde liet Lowes zijn oude zelf weer eens zien: de Brit stuiterde het grind in, precies zoals we ooit echt van hem gewend waren.

Voor Raul Fernandez kwam de overwinning verder geen moment meer in gevaar, teamgenoot en kampioenschapsleider Gardner kon naar plek twee cruisen. De derde podiumplek was voor Augusto Fernandez, die na een prima duel afrekende met Navarro - supertalent Fermin Aldeguer reed naar een knappe zevende plek, Bo Bendsneyder finishte niet.

Fernandez is overigens de eerste Moto2-coureur die in zijn debuutseizoen vijf overwinningen boekt sinds 2011, toen ene Marc Marquez dat deed.