Foggia wint Moto3-race Aragon, Acosta ontsnapt na val

De Grand Prix van Aragon in de Moto3 heeft weer flink wat spektakel opgeleverd. Het was een typische Moto3-race, die pas in de laatste bochten beslist werd op het Spaanse asfalt.

De race begon met Darryn Binder, Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki op de voorste rij en het was Binder die de koppositie pakte bij de start, voor Sergio Garcia, Rodrigo, Suzuki en Jeremy Alcoba. Ook Andrea Migno kwam zich snel voorin melden, net als Deniz Öncü en kampioenschapsleider Pedro Acosta.

Filip Salac kwam ook lekker naar voren, maar dat ging wat té hard: de Tsjech schoof onderuit. Het was een typische Moto3-race, waarbij ook Xavi Artigas en Dennis Foggia voorin mee konden draaien en waarin het na een paar ronden klaar was voor Rodrigo: hij ging onderuit en nam ook Romano Fenati mee.

Ronde na ronde wisselden de posities voorin, hoewel Öncü stabiel op kop reed, tot het vier ronden voor het einde fout ging: Artigas én Acosta gingen onderuit. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde leverde Öncü zijn leidende positie in bij Foggia, terwijl ook Garcia er voorbij ging.

In de laatste ronde lag Garcia op plek drie, waardoor hij zijn achterstand op Acosta in het WK kon verkleinen...tot hij onderuit ging. Foggia reed zich voorin langs Öncü naar de leiding en wist de Turk nét uit de slipstream te houden. Winst voor Foggia, Öncü greep nét naast zijn eerste zege en Ayumu Sasaki reed nog naar de derde plek.