Betsema begint veldritseizoen met winst

Denise Betsema is uitstekend gestart aan het veldritseizoen. In de eerste veldrit in Lokeren reed ze naar de winst voor Fem van Empel en Aniek van Alphen. Bij de mannen ging de winst naar Eli Iserbyt.

Het wegseizoen is nog volop bezig, maar zaterdag stond de eerste veldrit van het seizoen op het programma. Zowel bij de dames als de mannen ontbraken nog de wereldtoppers, al kon de veldrit in Lokeren toch nog beschikken over een mooi deelnemersveld.

Net zoals de voorgaande jaren domineerde de Nederlanders bij de vrouwen ondanks het ontbreken van Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, de laatste twee wereldkampioenen bij de vrouwen. Vanuit de start zouden Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Fem van Empel en Denise Betsema afstand nemen van de rest. Van der Heijden haakte als eerst af na een foutje, waarna halverwege de cross duidelijk werd welke drie de dames op het podium zou staan in de eerste veldrit van het seizoen.

Van Empel en Betsema twee ploeggenotes speelde het ploegspel. Van Empel opende twee keer de aanval, waarna Van Alphen steeds het gat dicht reed, waarna de aanval van Betsema wel de goede was en pakte de eerste veldrit van het seizoen, voor haar ploeggenote Van Empel. Van Alphen werd derde.

Mannen
Bij de mannen ging de winst naar de Europees kampioen Eli Iserbyt. Door het ontbreken van de 'grote drie' reed de Belg makkelijk naar winst voor Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout.