Uitslag AZ - PSV

PSV heeft ook in de vierde Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen geen puntenverlies geleden. De Eindhovenaren wonnen de topper bij AZ met 0-3, mede dankzij prachtgoals van Olivier Boscagli en Ritsu Doan.

PSV kwam na veertien minuten op voorsprong nadat eerst AZ een grote kans op de openingstreffer liet liggen. Olivier Boscagli zorgde met een prachtige treffer voor de 0-1. De Franse verdediger die vandaag op het middenveld stond haalde vanaf 30 meter uit en liet de AZ-doelman kansloos.

Na de 0-1 was AZ de betere ploeg, maar kansen creëerde de thuisploeg niet veel. Na de nodige wissels besliste uiteindelijk Yorbe Vertessen in de tweede helft de wedstrijd. De Belgische spits schoot knap raak in de verre hoek. Een andere invaller Ritsu Doan zorgde met een fraai geplaatst schot voor de 0-3 eindstand en is PSV nog altijd foutloos in de eredivisie.