Uitslag PEC Zwolle - Ajax

Ajax heeft in een plichtmatig duel met 0-2 gewonnen bij PEC Zwolle. Sebastian Haller maakte beide treffers voor de Amsterdammers.

Ajax begon in het eerste kwartier nog aardig aan de wedstrijd, maar werd het steeds slordiger gedurende wedstrijd. De Amsterdammers kwamen toch nog voor rust op voorsprong. Na een snelle tegenaanval bezorgde Steven Berghuis bij Haller, die de bal van dichtbij binnentikte. Halverwege de tweede helft besliste de lange spits vanuit een corner de wedstrijd door de 0-2 binnen te koppen.

In zowel de eerste als tweede helft kreeg PEC Zwolle voldoende ruimte van Ajax, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet, waardoor de Amsterdammers uiteindelijk nooit in de problemen kwam tegen PEC Zwolle. Door opnieuw niet te scoren zit Zwolle dit seizoen nog altijd zonder doelpunten.