FOK! Wat een weer: de perfecte weerman bestaat!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!

De titel spreekt denk ik boekdelen. Bestaat de perfecte weerman?  Jazeker. Reken maar dat die bestaat. Natuurlijk zijn er sommige van jullie dat nog niet goed weten, maar dan zal ik dat nu eens even landelijk bekend maken.

De perfecte weerman is................................... STEPHAN5!!!!

Ik wist dat natuurlijk al.

Wat is er nou aan de hand? Ik kondigde eergisteren al aan dat er in de regio Haarlem en ook in een ander groot deel van de kustprovincies weinig tot niets zou gaan gebeuren. Ik zei ook precies exact wat de situatie zou gaan worden. Ik riep overal: 'rond een uur of 11 toenemende convectie, maar het zal bij dreiging blijven. Vervolgens zullen die wolken voorbij Haarlem uitgroeien tot buien. Te Haarlem zal de wind dan snel omgaan naar het zuidwesten, en dan is het meteen gedaan. Dit zal rond een uur of 12 zijn. Daarna klaart het op. Eind van de dag zal het daar zelfs vrij zonnig zijn' aldus dat weerorakel.

Dit is dan ook exact wat er gebeurde hier. Precies zoals ik het had verwacht. Timing en weersituatie waren gewoon angstaanjagend goed verwacht. Vooruit, een klein smetje is misschien dat die bui boven Wormer tekeer ging en niet zoals ik dacht boven Amsterdam. Daar staat dan weer tegenover dat de afstand niet veel verschilt. In Wormer bracht die bui ruim 14 mm. Vervolgens trok die bui naar het IJsselmeergebied en bracht in Enkhuizen 15 mm.

En inderdaad, het klaarde daarna snel op en wat die gigant op weergebied ook juist had, was dat het aan het einde van de dag vrijwel helder zou worden. Nou, nou, nou, kan het nog beter? Nee. Feitelijk zou ik ONMIDDELIJK moeten stoppen. Beter kan gewoon niet!

-------------------------------------------Note ADMINS:  'mislukte poging tot cabaret c.q satire. Graag nu weer normaal doen.'

Hmmz. Tja, daar hebben de Admins wel gelijk in. Ik dacht dat het zou kunnen dat ik misschien wel een volle zaal kan trekken in Carré, maar misschien is eerst beginnen op een kleedje op de markt een beter idee. 

+++++++++++++++++++++++++++++++ TER ZAKE NU!+++++++++++++++++++++++++++


Gistereren trok vanuit het zuiden een groter gebied met meer aanhoudende regen het land binnen. In dit gebied vormden zich ook enkele fikse onweersbuien. Rondom Nijmegen viel plaatselijk zo'n 40 mm.

Helaas moeten we het vandaag weer met een stuk minder doen. Ik denk dat de bewolking veruit de boventoon voert en de kans op zon niet bijster groot is. Typisch weer zo'n dag die we al vaker hebben gezien deze zomer. Ook blijft het niet droog. Verspreid over de dag valt er af en toe wat regen of motregen. In de loop van de middag kan het wat harder gaan regenen, maar grote hoeveelheden lijken niet aan de orde. Ik denk zo'n 3 tot 6 mm Ook de temperatuur doet een stapje terug. Het is nog maar 21 graden. De wind is zuidwestelijk en meest matig van kracht.

Zondag lijkt niet veel beter te worden, maar ik denk wel dat het dan op de meeste plaatsen droog zal blijven.

Fijn weekend!


 
WijderwormerF (Foto: Pukeko)
Een heel mooie zonsondergang in de omgeving van Wijderwormer. Pukeko maakte daar een fietstochtje. (Foto: Pukeko)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.