Van Gerwen en Van Duijvenbode simpel langs Denemarken op World Cup of Darts

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de World Cup of Darts. Denemarken werd met 5-1 verslagen. Het duo moest nog wel even op gang komen, want de eerste twee legs verliepen nog zeer stroef. Daarna trapten de twee het gaspedaal in en snelden ze weg bij het Deense duo. 

In de eerste twee legs hadden Van Gerwen en Van Duijvenbode het ronduit lastig. Andreas Toft Jørgensen en Niels Heinsøe hadden zelfs pijlen op 2-0, maar daar stak Van Duijvenbode een stokje voor. De Nederlanders waren wakker tegen Denemarken pakten de volgende vijf legs op rij en wonnen met 5-1. In de volgende ronde wacht Singapore, dat met 5-4 te sterk was voor Gibraltar. 

Van Duijvenbode debuteert voor Nederland in de World Cups of Darts. Voor Van Gerwen is het de vierde keer dat hij met een andere partner aantreedt bij het WK voor landenteams. Nadat hij in 2018 met Raymond van Barneveld nog de eindzege pakte, verliepen de laatste twee deelnames minder succesvol. Zo verloor Van Gerwen vorig jaar met Danny Noppert al in de kwartfinales tegen Duitsland en een jaar eerder bleek Ierland in de halve eindstrijd te sterk voor Van Gerwen en Jermaine Wattimena. Van Gerwen won de World Cup of Darts wel al drie keer. In alle gevallen deed de 32-jarige Vlijmenaar dat aan de zijde van Van Barneveld. Naast de triomftocht in 2018 veroverde het tweetal ook in 2014 en 2017 de wereldtitel.

Litouwen 5-3 Hongarije
Polen 5-2 Tsjechië
Gibraltar 4-5 Singapore
VS 5-1 Zweden
Schotland 5-0 China
Netherlands v Denmark
Wales 5-2 Finland
Australië 5-0 Italië