FOK! Wat een weer: lokaal stevige onweersbuien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Bonjour!  

In tegenstelling tot de afgelopen dagen begon de lucht in de loop van de dag steeds vochtiger te worden. Resultaat was dat het best wel benauwd ging aanvoelen. Een groot deel van de dag bleef het nog wel droog en deels ook vrij zonnig. In de namiddag ontstond er een pittige onweersbui boven Limburg. Deze trekt nu richting het noorden. Een andere veel actievere cel bleef net buiten onze landsgrenzen in Duitsland.

Tegelijkertijd ontstonden er ook buien boven Noord-Frankrijk en ook deze bewogen zich in noordelijke richting. Inmiddels is het zuidwesten bereikt. Toch denk ik wel dat de fut er het komend uur wel vrij snel uit gaat. 

In het binnenland blijft de kans op een ' spontane' bui echter wel aanwezig. Verruit de meeste plaatsen zullen het echter wel droog houden. Het wordt een zwoele nacht met minima tussen de 14 en 17 graden.

Morgen starten we nog met opklaringen, maar al vrij snel gaan er stapelwolken ontstaan en die behalen veel makkelijker dan vandaag het buienstadium. Dit gaan waarschijnlijk behoorlijk stevige buien worden. De kans op onweer is daarbij vrijwel zeker gegarandeerd. Ook hagel is mogelijk en bovendien kan er een behoorlijke plens water vallen. Ik zou niet verbaasd zijn als er zo her en der tussen de 20 en 50 mm gaat vallen. 

Toch zullen er ook zeker plaatsen zijn waar het met de buien mee/tegen zal vallen. De zwaarste buien lijken zich dieper landinwaarts te gaan manifesteren. Ook in het westen kan er een bui vallen, maar die zullen helaas niet zo intensief zijn en bovendien lijkt het daar ook vrij snel weer te gaan opklaren. Ik heb er voor de regio Haarlem absoluut geen goed gevoel bij. Het zal niet voor het eerst zijn dit seizoen dat ik of een kruimeltje of helemaal niks krijg. 

De zon schijnt slechts af en toe en ik zei het al, in de kustprovincies klaart het in de loop van de middag steeds verder op. De temperaturen liggen tussen de 22 en 24 graden. Iets minder warm, maar het zal wel benauwd aanvoelen. De wind is zuidwestelijk en is met kracht 3 niet zo sterk aanwezig. Pas in de avond neemt aan zee de wind wel in kracht toe.

Tot morgen!  

 
Werken in Oostenrijk deel 2 (Foto: Schoonvader van Charged)
Het tweede deel van de werkvakantie in Oostenrijk van de schoonvader van: Charged.
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.