Spaanse bisschop uit ambt gegaan omdat hij verliefd is op schrijfster van erotiek

Spanje smult van de ontwikkelingen rond een jonge, zeer conservatieve, maar ook heel mediagenieke bisschop. Hij is vrijwillig door de paus uit het ambt gezet omdat hij verliefd is geworden op een vrouw, eentje die bovendien enkele ‘erotische en satanische’ boeken heeft geschreven. Zo meldt het AD.

Xavier Novell verraste vriend en vijand door op 23 augustus zijn ontslag aan te kondigen als bisschop van Solsona, in Lleida. Hij deed het om 'strikt persoonlijke' redenen, waarover hij verder geen details gaf. Nu, bijna twee weken na het ontslag, is gebleken dat de reden was dat de ex-bisschop een liefdesrelatie onderhoudt met Silvia Caballol, een psycholoog en schrijster uit Bagenca.

De voormalige bisschop en zijn partner schelen 14 jaar in leeftijd. Novell, die op 41-jarige leeftijd in 2010 de jongste bisschop van Spanje werd, is nu 52 jaar oud, terwijl Caballol in 1983 in Súria (Bages) werd geboren.

Het stel woont momenteel in Manresa en Novell is al op zoek naar werk als agronoom.

Caballol van haar kant heeft een graad in psychologie van de Autonome Universiteit van Barcelona (UAB), een universiteit waar ze ook een postdoctorale graad in gezondheidspsychologie heeft behaald. Daarnaast heeft ze uitstapjes gemaakt in de literaire wereld en heeft ze minstens twee romans met een erotisch thema geschreven, waarvan één met satanische referenties. Het gaat over 'Amnesia Trilogy' en 'The Hell in Gabriel's Lust'. Caballol is moeder van twee kinderen uit een eerdere relatie.

Xavier Novell, 52, was revealed to be romantically involved with a 38-year-old Barcelona-based psychologist and erotic novelist named Silvia Caballol. #XavierNovell #SilviaCaballolhttps://t.co/FF0u2qrAs0