Van de Zandschulp ziet sprookje op US Open in kwartfinale tegen Medvedev eindigen

Het sprookje van Botic van de Zandschulp op de US open is voorbij. In de kwartfinale verloor hij in vier sets van de nummer twee van de wereld Daniil Medvedev: 3-6, 0-6, 6-4 en 5-7.

De eerste twee sets gingen gemakkelijk naar Medvedev. De nummer twee van de wereld had dit toernooi nog geen set verloren en in de eerste twee sets was de Rus veel te sterk voor Van de Zandschulp.

Vanaf de derde set kwam Van de Zandschulp beter in de wedstrijd ondanks een blessurebehandeling aan zijn bovenbeen na de tweede set. De Nederlander wist zijn servicegames te behouden en wist zelfs de servicegame van zijn Russische tegenstander te breken en zou de derde set met 6-3 winnen.

Van de Zandschulp hield ook in de vierde set zijn goede vorm van de derde set vast en kon lang mee met Medvedev. Ondanks dat hij het moeilijk had in de servicegame van de nummer twee van de wereld ging het lange tijd gelijk op, maar in de twaalfde game ging het op het tweede wedstrijdpunt van Medvedev mis voor de Nederlander.

Toch kan Van de Zandschulp terugkijken op een geweldig toernooi. Het was voor het eerst in achttien jaar dat een Nederlander een kwartfinale wist te halen op een grandslamtoernooi. Dankzij zijn kwartfinale stijgt hij richting de top zestig van de wereld, de hoogste ranking in zijn carriere.