FOK! Wat een weer: warmste dag. Misschien de laatste?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Mogge!

Heel stiekem wisten wolkenvelden toch nog het noorden te bereiken. Het past een beetje in het patroon van de laaste weken. Met name in het oosten van Friesland en het noorden van Groningen raakte het toch wel in meer of mindere mate bewolkt. 

In de rest van het land was het zonnig en met temperaturen van 22 tot 26 graden was het gewoon ideaal weer. Niets aan toe te voegen.

Inmiddels zien we wel een lagedrukgebied in het noordwesten van Spanje liggen en die heeft de intentie om langzaam noordwaarts te trekken. Wij krijgen daar in de loop van de week een staartje van mee. Buien waren er vandaag alleen rondom Sardinie en sommige delen van Griekenland. Boven Turkije hing zelfs een heftig onweerscomplex, maar dat was dan ook de enige van die regio. 

Vannacht is het helder en ook de wolkenvelden die er nog zijn zullen waarschijnlijk gaan oplossen. De minima liggen tussen de 11 graden in het oosten tot zo'n 15 aan zee. Dat is wel wat zachter dan voorgaande nachten.

Morgen draait de wind naar het oosten en vervolgens meer naar het zuidoosten. Zodoende heeft de frisse lucht weinig kans om ons te gaan verwennen met wolkenvelden. Het is overal zonnig en de temperaturen klimmen flink op. Voor veel plaatsen wordt het de warmste dag sinds juni. Op de Wadden is 23 graden het maximum, maar in het binnenland kunnen we zomaar 28 of 29 graden halen. De 30 sluit ik niet helemaal uit, maar die kans lijkt klein. 

De depressie kruipt ondertussen wel steeds meer naderbij. Er gaan zich dan ook boven Frankrijk buien ontwikkelen en ik denk dat ook delen van Belgie nattigheid gaan voelen. Dit zal pas later op de avond zijn. Ik denk echter wel dat ons land niet bereikt gaat worden. Héél misschien valt er in de nacht naar donderdag in Zeeland een enkele bui. Ik denk echter dat het bij wolkenvelden zal blijven.

Donderdag is ook een warme dag, maar een droge dag kan ik niet beloven. Toch verwacht ik niet dat het op uitgebreide schaal tot neerslag gaat komen. Vooralsnog heeft het oosten van het land de grootste kans op een enkele regen- of onweersbui. De maxima liggen dan tussen de 21 en 26 graden.

Vrijdag is onzeker, maar ook nu denk ik niet dat we spectakel hoeven te verwachten. Wel zal er op veel meer plaatsen wat regen vallen. De temperaturen gaan dan ook zakken. 

Tot ziens!  

 
Mooi weer in de Zaanstreek (Foto: Pukeko)
Een prachtige foto van Pukeko. De Zaanstreek is erg mooi. Zij fietste daar op weg naar huis. (Foto: Pukeko)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.