Wolff: "Bottas verdiende het zeker om bij ons te blijven"

De keus om Valtteri Bottas te laten gaan en een andere coureur de plek naast Lewis Hamilton in te laten vullen, lijkt geen gemakkelijke te zijn geweest voor Toto Wolff. De teambaas van Mercedes laat zelfs in een verklaring weten dat Bottas een contractverlenging verdiende. Vanmiddag werd de overstap van de Fin naar Alfa Romeo bekend, naar alle waarschijnlijk zal George Russell zijn zitje bij Mercedes overnemen.

"Dit is niet een eenvoudig proces of een makkelijke beslissing geweest voor ons. Valtteri heeft de afgelopen vijf seizoenen geweldig werk voor ons gedaan en hij heeft een essentiële bijdrage geleverd aan ons succes en de groei van het team. Samen met Lewis heeft hij de grenzen verlegd wat betreft de samenwerking tussen teamgenoten. Dat is een zeer waardevol wapen geweest in het behalen van kampioenschappen en daarmee hebben we records verbroken", aldus Wolff, zo lezen we op Motorsport.com.

"Hij zou het zeker verdiend hebben om langer bij dit team te blijven, daarom ben ik blij dat hij een mooie uitdaging gevonden heeft bij Alfa waar hij op topniveau kan presteren. Wanneer het zover is, zal hij ons team verlaten met het respect van het complete team. Hij blijft voor altijd onderdeel van de Mercedes-familie", zo schetst Wolff de moeilijke keuze tussen Bottas die een langer verblijf verdiend zou hebben en ruimte maken voor het grote talent Russell.

Wolff: "Bottas verdiende het zeker om bij ons te blijven" (WikiCommons/Jen Ross)
Wolff: "Bottas verdiende het zeker om bij ons te blijven" (WikiCommons/Jen Ross)