World Superbikes-coureur Razgatlioglu wint drie keer in één weekeinde

Voor de motorsportliefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want op het Franse circuit van Magny-Cours werd het achtste van dertien weekeinden in het World Superbikes-kampioenschap afgewerkt. De twee toppers in het kampioenschap streden race na race en namen verder afstand van de rest.

Race één
Het raceweekeinde werd geopend met Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu en Tom Sykes voorop - Kawasaki, Yamaha en BMW op de eerste startrij dus. Alex Lowes leek kort na de start teamgenoot Rea rugdekking te kunnen geven, maar Michael Ruben Rinaldi passeerde hem én Razgatlioglu, hoewel de Turk rap langszij naar plek twee kwam.

Zoals wel vaker duelleerden Razgatlioglu en Rea om de leiding, de Yamaha-coureur nam het voortouw en achter hen ging Lowes voorbij Rinaldi. Sykes was ondertussen al bijna tien plekken teruggevallen, diens BMW-teamgenoot Michael van der Mark had vanaf plek negen juist twee posities gewonnen.

Razgatlioglu reed in de tweede helft van de race weg bij Rea, Lowes schoof vijf ronden voor het einde vanaf plek drie onderuit. De sterk rijdende Andrea Locatelli, inmiddels opgerukt naar plek vier, schoof zo op naar het podium, voor Rinaldi en Van der Mark. In die volgorde werd de finish bereikt, de slotfase zag weinig actie meer.

Superpolerace
Met dezelfde grid gingen we van start en wederom nam Razgatlioglu na de inleidende beschietingen de koppositie, voor Rea, Lowes, Locatelli en de door Leon Haslam aangevoerde rest. Van der Mark ging na een paar ronden wel voorbij Haslam, maar het gat naar Locatelli op de vierde plek was al fors.

In de slotfase wist Rea de aanval op Razgatlioglu weer te openen en de Turk fraai te passeren, maar Razgatlioglu sloeg gelijk op mooie wijze terug en won de race alsnog. Rea werd tweede, Lowes completeerde het podium, voor Locatelli, Scott Redding en Van der Mark op de zesde plek.

Race twee
Met de uitslag van de superpolerace als startopstelling sprongen de lichten uit en dit keer wist Rea er na een duel met de leiding vandoor te gaan. Razgatlioglu zat er wel bovenop en Redding wist het paar redelijk te volgen, met Van der Mark en Locatelli in de achtervolging. Chaz Davies zat er ook lekker bij en nam plek vijf over van Van der Mark.

Richting de helft van de race nam Razgatlioglu de koppositie over van Rea, die snel weer terug wist te slaan. Dat duurde dan weer niet lang, er ontstond een uiterst vermakelijk duel om de leiding. Van der Mark leverde wat plekken in, Alvaro Bautista en Rinaldi kwamen voorbij de BMW van de Nederlander.

Ook dit keer stond er in de laatste ronden geen maat op Razgatlioglu, zijn triple was compleet. Rea werd nog eens tweede, Redding completeerde het podium en hield zijn titelkansen nog enigszins levend. Locatelli, Davies, Bautista en Rinaldi finishten nog voor Van der Mark, die achtste werd.