'Remaster Alan Wake verschijnt begin oktober'

Volgens de Aziatische retailer Rakuten Taiwan verschijnt de remaster van Alan Wake mogelijk al op 5 oktober. De veelbesproken remaster van Remedy's Xbox 360-hitgame was al eerder gelekt maar een officiële aankondiging blijft nog altijd uit.

In juni dit jaar lekte Alan Wake Remastered al even kort via EpicData, een website die updates bijhoudt voor de gamedatabase van Epics Game Store. Helaas weten we verder nog heel weinig aangezien er vanuit Remedy of Epic zelf nog niets is verklapt. Het blijft vooralsnog dus bij speculatie, maar wel met steeds hardnekkerige aanwijzingen. Volgens game-analyst Daniel Ahmad wordt Alan Wake Remastered deze week aangekondigd, mogelijk tijdens de PlayStation Showcase aanstaande donderdag.

Fans speculeren dat met de remaster de aandacht opnieuw gevestigd wordt op de Alan Wake-franchise en daarmee hopelijk ook een tweede deel in aantocht is. De Finse ontwikkelstudio heeft eerder al wel te kennen gegeven dat ze werken aan een nieuwe 'major game' die gesponsord wordt door Epic Games. In juli 2019 kreeg Remedy Entertainment officieel de uitgeversrechten voor Alan Wake terug van Microsoft. Naar verluidt verschijnt de remaster voor PS4, PS5 en Xbox Series X|S.