Götze verlengt contract bij PSV met twee jaar

Opvallend nieuws uit Eindhoven deze ochtend, Mario Götze heeft zijn contract bij PSV tot en met de zomer van 2024 verlengd. Tijdens de transferperiode was er vanuit diverse clubs interesse in de Duitse aanvaller, toch besloot de oud-wereldkampioen zijn tot de zomer van 2022 lopende verbintenis in Enidhoven te verlengen.

"PSV is een fijne club en ik kan hier werken onder een uitstekende coach en begeleidende staf. Daarnaast is de energie die rondom ons team hangt erg prettig. Het totale plaatje klopt en daarom ben ik erg blij dat ik mijn voetbalcarrière hier kan vervolgen", aldus Götze.

"De basis daarvoor is deze zomer gelegd. Het zal een grote uitdaging zijn om het niveau dat we hebben aangetikt tien maanden lang vast te houden, maar dat is wel het doel dat ik mezelf heb gesteld. We kunnen ons nog verder ontwikkelen en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken", zo vult de Duitser aan.

Directeur voetbalzaken John de Jong is uiteraard zeer opgetogen met de contractverlenging. "Het is geen geheim dat Mario een bepalende speler voor het team en in het realiseren van onze ambities is. Er was ons veel aan gelegen om hem langer voor PSV te behouden."

"In de laatste dagen van het transferwindow hebben verschillende clubs serieuze belangstelling voor hem getoond”, vervolgt De Jong. “Enkele daarvan zijn actief in het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Ondanks zijn wens om op dat podium te spelen, kiest Mario voor PSV. Hij wil prijzen winnen met de club. Die ambitie delen wij en wij zijn vanzelfsprekend ontzettend blij dat hij zijn toekomst hier ziet", aldus de Jong.