Schansspringer Granerud slaat dubbelslag in Grand Prix

Schansspringer Halvor Egner Granerud heeft in de Zomer Grand Prix uitstekende zaken gedaan. De Noor pakte in het Kazachse Schuchinsk een dubbele zege op de kleine schans aldaar en gaat aan de leiding in het klassement na vijf wedstrijden - de eerste drie sloeg hij over, maar de top-4 was in Kazachstan dan weer afwezig.

Wedstrijd één
In de eerste wedstrijd was Halvor Egner Granerud vrij duidelijk de sterkste. Hij pakte in de eerste ronde de leiding, met alleen landgenoot Marius Lindvik in de buurt, en vergrootte zijn voorsprong in de finaleronde. Lindvik werd achter Granerud tweede door de Bulgaar Vladimir Zografski nog net achter zich te houden, hoewel Zografski ook tevreden kon zijn met een zeldzame podiumplek.

Wedstrijd twee
Ook in de tweede wedstrijd was Granerud een maat te groot voor de rest. In de eerste ronde bleef het Russische toptalent Danil Sadreev nog dicht in de buurt, maar hij viel wat terug in de finaleronde en werd derde, samen met Lindvik. Granerud behield de leiding en won voor Robert Johansson, waardoor er drie Noren op het podium stonden, samen met Sadreev en voor diens landgenoten Roman Trofimov en Mikhail Nazarov.
Komend weekeinde wordt er gesprongen in het Russische Chaikovsky.