Downhiller Vergier wint zinderende World Cup Lenzerheide, Frans 1-2-3-4'tje

In het Zwitserse Lenzerheide kwamen tijdens de World Cup mountainbiken ook de beste downhillers ter wereld in actie. Dat leverde weer sensationele runs op, vooral bij de mannen was het een zinderende strijd.

De Brit Laurie Greenland gooide een spectaculaire rit neer en noteerde met afstand de snelste tijd. De pas 20-jarige Franse sensatie Thibaut Daprela maakte daar echter korte metten mee en dook bijna negen tienden van een seconde onder Greenland's tijd door met een zinderende run.

Viervoudig wereldkampioen Loïc Bruni ging bovenin verschroeiend hard naar beneden, maar zijn voorsprong op landgenoot Daprela slonk van anderhalve seconde alsmaar verder...tot hij aan de finish nog 0,173 seconden over had. De volgende Fransman, Amaury Pierron, maakte het enorm spannend, maar landde in de voorlaatste sprong nét niet perfect en kwam vlak achter Daprela terecht.

Alleen Loris Vergier stond nog boven, een Frans podium was al zeker en hij kon er een Franse top-4 van maken. Vergier won wat tijd op Bruni in het eerste deel, leverde een dikke halve seconde in op het middenstuk, maar pakte alsnog de winst met 0,197 seconden, voor Bruni, Daprela en Pierron. De Nederlander Tristan Botteram was op weg naar een top-30-klassering, maar ging hard onderuit en finishte niet.

Bij de vrouwen was het minder spannend: de Franse wereldkampioene Myriam Nicole stak met kop en schouders boven de rest uit en won met 2,662 seconden voorsprong op de Britse Tahnee Seagrave. De piepjonge Oostenrijkse Valentina Höll, één van de grootste talenten van de laatste jaren, pakte op 6,115 seconden de derde plek.