Leclerc dominant in F3-race Zandvoort

De eerste Formule 3-race van het weekeinde in Zandvoort is op dominante wijze gewonnen door Arthur Leclerc. De Monegaskische Prema-coureur, broer van F1-rijder Charles Leclerc, was bijna van start tot finish de beste.

De eerste race van het weekeinde in Zandvoort ging van start met de Belg Amaury Cordeel verrassend op pole, naast Logan Sargeant en voor Arthur Leclerc en Ayumu Iwasa. Leclerc kende een dijk van een start en ging buitenom naar de leiding, Cordeel werd in de Hugenholtzbocht in de rondte getikt door Alexander Smolyar.

Sargeant en Iwasa namen zo de podiumposities achter Leclerc in en dat bleef lange tijd zo, tot de safety car de baan op kwam: in het middenveld raakten Johnathan Hoggard en Hunter Yeany met elkaar in de clinch, beiden eindigden in de barriéres in respectievelijk de Tarzanbocht en de Gerlachbocht.

Met Hauger, Sargeant en Iwasa op kop kon het veld na een paar ronden weer door en die posities veranderden niet meer, waardoor de Monegask zijn tweede zege van het jaar pakte.