Cort voor de derde keer aan het feest in de Vuelta

Magnus Cort heeft zijn derde ritzege in deze Ronde van Spanje gewonnen. De Deen van Education First was in de 191 kilometer lange, heuvelachtige negentiende rit van Tapia naar Monforte de Lemos de snelste van een kopgroep van zeven.

Nadat het hooggebergte gedaan was in de Vuelta was de negentiende rit een heuvelachtige rit en dan vooral in de begingfase lagen een aantal beklimmingen op het parcours. Op de beklimmingen ontstond er een kopgroep van achttien renners. De voorsprong van de kopgroep liep nooit ver op, wat betekende de het tempo in het peloton ook hoog lag en dat zorgde ervoor dat groenetruidrager Fabio Jakobsen op de beklimmingen de rol moest lossen in het peloton.

In het peloton werd hard gewerkt door de ploegen van Michael Matthews en Alberto Dainese, maar toch wisten zeven vluchters het peloton voor te blijven, waarin Magnus Cort het afmaakte. Voor de Deen was het alweer zijn derde ritzege deze Vuelta. In het algemeen klassement viel Louis Meintjes weg. Voorafgaand aan de etappe stond hij op de tiende plaats in het algemeen klassement, maar tijdens de etappe kwam hij hard ten val.