López wint op mistige Altu d'El Gamoniteiru, Roglic verstevigt leiderstrui

Miguel Angel Lopez heeft de koninginnenrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Colombiaanse klimmer van Movistar won voor Primoz Roglic, die daarmee zijn leiding verstevigde in het algemeen klassement. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft 2.30 voorsprong op Enric Mas.

Na de prachtige etappe van woensdag waarin Primoz Roglic zijn slag sloeg in het algemeen klassement kregen we opnieuw een zware bergrit in de Ronde van Spanje, ditmaal aankomst op de loodzware klim van de El Gamoniteiro. Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van 32 renners, maar al snel voerde Bahrain het tempo op in het peloton en liet de voorsprong nooit te ver oplopen.

Vanuit die groep van 32 zou Michael Storer op zeventig kilometer van de streep er alleen vandoor gaan. De voorsprong van de tweevoudig ritwinnaar in deze Vuelta liep op naar de vijf minuten, maar nadat Movistar zich aan kop van het peloton zette zakte de voorsprong snel, al begon Storer met twee minuten voorsprong aan de loodzware slotklim.

David De la Cruz ging op de slotklim in de achtervolging en zou als eerste bij de Australiër komen en zou hem vrij snel achterlaten. Toch zou de ritzege ook niet naar de Spanjaard van UAE, want in de mist kwam snel Miguel Ángel López opzetten en zou hem direct ter plaatse laten. Roglic en Egan Bernal probeerde het met verschillende tempoversnellingen nog wel om López te achterhalen, maar de Colombiaan was de sterkste en liet zijn ploeg Movistar voor het eerste juichen deze Vuelta.