LIVE :ABBA heeft 'groot nieuws' om 18.45 uur

ABBA is nooit echt gestopt. Officieel nemen ze nu bijna 40 jaar pauze. Ze zijn ontelbare keren tevergeefs verzocht om weer samen op te treden; tevergeefs, tot nu. Het lijkt alsof de band echt grootse plannen heeft.

Het kan vanavond een muziekhistorisch moment zijn. ABBA heeft aangegeven dat ze vanavond om 18.45 uur live groot nieuws brengen op YouTube.

ABBA heeft voor dit jaar al twee projecten aangekondigd. Enerzijds wil de legendarische Zweedse band voor het eerst in bijna vier decennia nieuwe nummers uitbrengen. Anderzijds staat in Londen de opening gepland van een show rond het popkwartet bestaande uit Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad. Daarin moeten onder meer hologrammen de hits van de band op een podium presenteren. 

Ongeëvenaarde carrière
De hologrammen passen goed bij de mysterieuze aankondiging van vanavond. Aangenomen mag worden dat de band de nieuwe show uitgebreid zal presenteren in de livestream. Zoals de Britse krant "The Sun" vorige week schreef, komen de nieuwe nummers van ABBA deze week uit. 

De Zweedse band werd opgericht in 1972. Twee jaar later wonnen ze het Eurovisie Songfestival met het nummer "Waterloo". Er volgde een bijna ongekende carrière met talloze hits, waarvan er vele tot op de dag van vandaag nog steeds door iedereen worden meegezongen. In 1982 trok de groep zich ook terug na privé-ruzies - zowel het huwelijk van Fältskog en Ulvaeus als dat van Lyngstad en Andersson mislukte. ABBA is echter nooit officieel ontbonden. In plaats daarvan hebben ze bijna 40 jaar een "pauze" gehad. Daar zou nu een einde aan kunnen komen.