Vrouwen FC Twente moeten in return tegen Benfica aan de bak om groepsfase Champions League te bereiken

De voetbalsters van FC Twente moeten volgende week donderdag in Lissabon nog flink aan de bak om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League af te dwingen. De landskampioen kwam dinsdag in de kwalificatieronde tegen Benfica niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Twente had het in De Grolsch Veste behoorlijk lastig tegen de Portugese opponent. Na zeventien minuten zette Beatriz Cameirão de bezoekers op voorsprong nadat Caitlin Dijkstra er niet goed uitzag bij een steekpass door het midden van de Twentse defensie: 0-1. De thuisploeg speelde matig. Veel balverlies en ook de overtuiging ontbrak. Pas vlak voor rust kwam het eerste echte gevaar en dat leverde meteen een doelpunt op. Door goed druk zetten van Twente bij de mislukte opbouw van de gasten kreeg Bente Jansen alle ruimte op de bal mee de zestien in te nemen. Ze tikte de bal opzij naar Fenna Kalma, die de bal achter de portugese doelvrouw schoof: 1-1.

In de tweede helft drong Twente veel meer aan en creëerde het kansen op de winnende. Maar ook Benfica was gevaarlijk met twee enorme kansen. Twee keer voorkwam Daphne van Domselaar met een knapper redding een tweede tegentreffer. Twente bleef hoop houden op de 2-1, maar gescoord werd er niet meer.

Het hoofdtoernooi van de Champions League heeft een nieuwe opzet. Er is voor het eerst een groepsfase met zestien ploegen. Als Twente de groepsfase haalt, is het dus al zeker van zes Europese duels. Dan moet er echter wel gewonnen worden volgende week. Mocht de groepsfase bereikt worden kan de club een startpremie van 400.000 euro bijschrijven.