FC Den Bosch krijgt groen licht van KNVB en komt definitief in Amerikaanse handen

FC Den Bosch komt definitief in Amerikaanse handen. De licentiecommissie betaald voetbal van de KNVB heeft de geplande, nieuwe aandeelhoudersstructuur van de Brabantse club goedgekeurd.

Op 23 juli maakte FC Den Bosch bekend dat de club in zee wilde gaan met vijf Amerikaanse investeerders, te weten Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud. Door de goedkeuring van de voetbalbond, kan het traject van de herverdeling van de aandelen van FC Den Bosch deze week formeel worden afgerond, zo laat FC Den Bosch weten.

"FC Den Bosch heeft de laatste twee decennia nooit financiële rust gekend. Met de nieuwe structuur en bijkomende partnerships komt een einde aan die situatie en kunnen we deze onstabiele periode eindelijk afsluiten. FC Den Bosch krijgt de kans om, nog steeds geworteld in haar eigen identiteit, een zelfstandige, geprofessionaliseerde voetbalorganisatie neer te zetten”, aldus directeur Rob Almering.

"In het voetbal telt vooral de overwinning op vrijdag. Daar is de winst ook het meest zichtbaar. FC Den Bosch lijkt nu nog ver verwijderd van de top in de Eerste Divisie, maar wij weten dat het snel kan gaan. Vanuit een gezonde basis wel te verstaan.”

Het zogenoemde ‘gouden prioriteitsaandeel’, waarmee onder meer de naam, clubkleuren, clubcultuur en vestigingsplaats gewaarborgd zijn, blijft eigendom van Stichting Behoud Betaald Voetbal ‘s-Hertogenbosch, zo laat de nummer zeven uit de Eerste Divisie weten.

In 2019 liep de gewenste overname van FC Den Bosch door de Georgische investeerder Kakhi Jordania op niets uit toen voetbalbond KNVB oordeelde dat niet duidelijk was waar Jordania zijn geld mee verdiende. Daarom werd de overname verboden. Deze vijf partijen zijn wel betrouwbaar geacht.