Derde ritzege Vuelta voor jarige Jacobsen

Fabio Jakobsen heeft in de Ronde van Spanje zijn derde ritzege geboekt. In de zestiende etappe, over 181 kilometer, was de Nederlander, die vandaag overigens jarig is, in de sprint de Belg Jordi Meeus en de Italiaan Matteo Trentin de baas.

De openingsfase van de etappe van vandaag was roerig. Onder meer Martin en Mas,de nummers twee en vier van het klassement, kwamen ten val maar konden wel weer verder. Er onstond ook een kopgroep met daarin onder meer Jetse Bol. De zes renners wisten lang vooruit te blijven maar hun voorsprong was maximaal twee minuten en ze werden weer teruggegrepen.

Overigens probeerde UAE Team Emirates van Matteo Trentin op 57 kilometer van de finish op een heuveltje Jakobsen te lossen door flink gas te geven. De Nederlander moest het peloton even laten gaan maar dankzij zijn teamgenoten kon hij weer terugkeren.

In het algemeen klassement veranderde er bovenin weinig. Odd Christian Eiking behield de leiding. Hij heeft 54 seconden voorsprong op Guillaume Martin en iets meer dan anderhalve minuut op Primoz Roglic