FOK! Wat een weer: het sukkelt gewoon door

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hartelijk welkom!

We sukkelen maar door deze zomer. Met name in de westelijke helft was er vandaag wel af en toe zon, maar daar was er een vervelende wind aanwezig die het beslist niet aangenaam maakte. Inmiddels is de hoeveelheid bewolking ook daar weer toegenomen. In de rest van het land speelde de zon wederom een bescheiden rol. Er ontstaat met die *** noordelijke wind steeds weer nieuwe bewolking. 

Actueel zien we nog een paar buien boven Limburg die soms toch nog vrij pittig uitpakken. De komende uren moet het ook daar droog gaan worden. Met 17 tot 20 graden was het fris. 

Tussen dit non-weer door zien we toch wel behoorlijk forse onweersbuien boven Spanje. Dat zagen we gisteren ook gebeuren. Een kleine verstoring in de bovenlucht produceerde zowaar 155 mm in de provincie Valencia. Momenteel vallen er langs vrijwel de hele oostkust van Spanje een aantal behoorlijk heftige buien. De grootste hitte daarentegen lijkt nu wel voorbij in het Middelands Zeegebied. Over het algemeen liggen de temperaturen daar tussen de 30 en 35 graden.

Ik vertelde het gisteren al: in ons land zit de atmosfeer tot in het komende weekend op slot. 

Vanaf morgen t/m zaterdag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Als de zon even goed doorbreekt kan het kwik nog tot 22 graden reiken. Is het bewolkter dan is 20 graden het maximum. Gelukkig neemt de wind uit noordelijke richting wel af. Zodoende kan het dan wel wat aangenamer aanvoelen.

In de loop van de week draait de wind eindelijk naar een andere richting, en dat komt omdat de kern van het hogedrukgebied zich geleidelijk meer gaat positioneren in een oostelijke richting. Daarmee komt iets warmere lucht aangevoerd.

Vrijdag t/m zondag lopen de temperaturen op tot 22 tot 24 graden. Maar zoals het zo vaak gaat deze zomer lijkt zich in de loop van zondag een nieuwe depressie met ons weer te gaan bemoeien. Uiteindelijk zullen regen- en onweersbuien de temperturen weer doen dalen.

Vooruit, dat is nog ver weg. Komende week is het dus vrij aangenaam weer.

Au revoir!  

 De heide nabij Rafferden (Foto: Charged)
De heide staat mooi in bloei. Een vervolgfoto van de wandeling van niemand minder dan: ( Foto: Charged!)
 
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.