F1: Uitslag Grand Prix van België

Max Verstappen heeft de Grand Prix van België op zijn naam geschreven. De Nederlander werd op een drijfnat Spa-Francorchamps na enkele ronden achter de safety car uitgeroepen tot winnaar. George Russell pakte met de Williams zijn eerste podium uit zijn Formule 1-carrière, terwijl Lewis Hamilton derde werd. Vanwege het lange oponthoud vanwege het water en het weinige aantal ronden kregen de coureurs maar halve punten toebedeeld.

Het asfalt was nat in de Ardennen en op weg naar de grid crashte Sergio Perez in de banden, waardoor de Mexicaan niet aan de race kon beginnen. De wedstrijd zelf werd vanwege de regen met 25 minuten uitgesteld, waarna formatierondes achter de safety car volgden. Na twee rondjes werd het veld in de pitlane stilgezet in de hoop op beter weer.

Na een regenoponthoud van bijna drie uren ging de race weer van start achter de safety car. Er werden enkele ronden afgelegd, waarna de rode vlag opnieuw gezwaaid werd en de coureurs wederom de pits opzochten. Na een kleine pauze werd besloten dat de race niet hervat zou worden.

Het betekende dat Verstappen de zege voor zich opeiste voor Russell en Hamilton. De overige punten gingen naar Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Charles Leclerc, Nicholas Latifi en Carlos Sainz.