Uitslag FC Utrecht - Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste verlies geleden dit seizoen in de Eredivisie. In Utrecht werd van de plaatselijke FC met 3-1 verloren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. De Rotterdammers wisten het strafschopgebied van Utrecht binnen te dringen, maar door het buitenspel van Linssen wordt het teruggefloten. In de dertiende minuut ging Douvikas naar de grond in duel met Malacia. Aanvankelijk gaf arbiter Higler Utrecht een penalty maar na het raadplegen van de beelden werd die beslissing teruggedraaid. Het was een boeiende eerste helft waarbij beide ploegen kansen kregen. In de 31e minuut was Utrecht dicht bij de openingstreffer, Timber raakte met zijn uithaal echter de paal.

Op slag van rust was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Bij zijn eerste aanval was het Sinisterra die in de korte hoek de Rotterdammers op voorspong schoot. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Utrecht echter weer op gelijke hoogte. Het was Willem Janssen die de bal binnen schoof op aangeven van Douvikas.

Utrecht kwam beter uit de kleedkamer dan Feyenoord en na drie minuten spelen in de tweede helft kwam de ploeg uit de domstad op voorsprong. Na een kopbal van Van der Hoorn was het Sylla die het laatste zetje gaf. In de 51e minuut ging de bal op de stip nadat Feyenoorder Malancia een overtreding beging op Gustafson. Gustafson nam de penalty zelf en zette de 3-1 op het bord.

In de 66e minuut leek Feyenoord een strafschop te krijgen van Higler na een duel tussen Janssen en Til. Echter na overleg met de grensrechter werd er gewoon doorgespeeld. Een paar minuten later was het bijna 3-2. Linssen stond helemaal vrij, maar zijn inzet verdween naast het Utrechtse doel. Aan de andere kant kreeg Sylla een grote kans op de 4-1. Hij schoot echter in kansrijke positie naast. Feyenoord probeerde het wel, maar van een slotoffensief was geen sprake.