Doohan wint weinig enerverende F3-race op nat Spa-Francorchamps

De derde en laatste race van het weekeinde in de Formule 3 heeft niet heel veel spektakel opgeleverd. Op een vochtig Spa-Francorchamps koersten de jongelingen richting de finish, met voorin slechts hier en daar een aanvalspoging.

De derde race volgde, zoals tegenwoordig gebruikelijk, de uitslag van de kwalificatie voor de startgrid, wat Jack Doohan en Victor Martins op de eerste rij zette, voor Alexander Smolyar en Caio Collet. Vanwege de regen reed men enige ronden achter de safety car, maar daarna konden we toch echt beginnen.

Voorin was het een paar ronden aftasten, maar na een paar ronden ging Martins in een prachtig duel voorbij Doohan - hij kwam daarbij met name bij de eerste poging wel ogenschijnlijk onreglementair buiten de baan. Kampioenschapsleider Dennis Hauger en Johnathan Hoggard duelleerden ondertussen in Eau Rouge en Raidillion, dat ging gelukkig goed.

Doohan nam plek één weer terug en met Martins achter zich sloeg hij een groot gat naar Smolyar, die nog altijd op plek drie reed. Collet zat daar ronde na ronde vlak achter, maar echt aanvallen lukte niet. Doohan pakte zijn tweede zege van het weekeinde, Martins finishte als tweede en Smolyar completeerde het podium, voor Collet en Clement Novalak. Tijmen van der Helm finishte als negentiende.