Uitslag PSV - FC Groningen

PSV blijft ook na drie wedstrijden foutloos in de eredivisie. In het thuisduel tegen FC Groningen won de ploeg van Roger Schmidt met 5-2.

PSV had de eerste twee competitiewedstrijd gewonnen en ook tegen FC Groningen ging de ploeg uit Eindhoven goed van start. Na zeven minuten opende Cody Gakpo op een prachtige manier de score. Toch keek PSV na twintig minuten tegen een verassende achterstand aan. Tot tweemaal wist Cyril Ngonge te score, waardoor Groningen verassend aan de leiding ging in Eindhoven.

Lang kon Groningen niet genieten van de voorsprong, want tien minuten na de 1-2 kwam PSV weer langszij, al kregen ze daar wel de hulp van een FC Groningen verdediger. Mohamed El Hankouri kopte de bal ongelukkig in eigen goal. PSV zou zelfs nog met een voorsprong de rust in gaan. In de zesde minuut van de blessuretijd kopte André Ramalho uit een corner sterk binnen en ging PSV met een 3-2 voorsprong de rust in.

Tien minuten na rust maakte Eran Zahavi de 4-2 voor PSV, al werd het doelpunt in eerste instantie nog afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR telde het doelpunt alsnog voor PSV. Na de 4-2 kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar tot de blessuretijd bleef het 4-2, waarna invaller Bruma met een prachtige uithaal nog de 5-2 op het scorebord neerzette.

PSV

5 - 2

FC Groningen

7' Gakpo
 27' El Hankouri (eigen doelpunt)