Vuelta: Etappe 14 - Nieuwe, steile beklimmingen

De dertiende etappe van de Vuelta a España kende een bijzondere slotfase: Fabio Jakobsen had de benen niet om te sprinten, maar de ploeg wisselde het geweer rap van schouder en teamgenoot Florian Senechal ging er met de winst vandoor. Vandaag niks van dat, want er moet weer geklommen worden.

De renners gaan van start in Don Benito en krijgen dik 165 kilometer voor de kiezen, met de finish op de Pico Villuercas. Een zeer zware etappe, met onderweg ook nog een klim van een kilometer of drie waarin het grotendeels onmenselijk steil omhoog gaat over een betonweg - leuk voor de kijkers, drama voor de benen.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat de finish bovenop een voor de Vuelta nieuwe klim ligt: de Pico Villuercas, wat de nieuwe grote klim van de regio Extremadura kan worden. Veertien kilometer, dik zes procent gemiddeld, maar flinke uitschieters omhoog.

Kort voor één uur gaat de rit van start, Eurosport is er een dikke anderhalf uur later bij en Sporza wacht nog weer tot bijna vier uur. De finish staat wederom gepland tussen kwart over vijf en kwart voor zes.

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)