FOK! Wat een weer: hardnekkige noordelijke wind

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yo!

De wind zit in de noordhoek en is voorlopig niet van plan om een andere richting te kiezen. U begrijpt dat wel uit die hoek zeker geen thermische hoogstandjes hoeven te verwachten. Bovendien spreekt het weerbeeld ook niet echt tot de verbeelding. Helaas lijken we dit vleesch noch visch weer de gehele volgende week vast te houden. 

Gisteren overdag regende het op enkele plekken tussen de 5 en 7 mm. Hogere waarden ben ik nog niet tegen gekomen. Natuurlijk bleef het in Haarlem zo goed als droog en scheen de zon geregeld. Aan zee scheen de zon zelfs nog vaker. Met maxima van 18 tot 20 graden was het de zoveelste frisse dag.

Overigens is het heel erg lang geleden dat een augustusmaand zónder ook maar één tropische dag zal eindigen. De 30 graden is dus nergens gehaald. Overigens was dit in juli ook al spaarzaam. En zit er ook voorlopig nog niet naar uit dat er een nazomertje zit aan te komen. Helaas.

Vandaag hebben we eigenlijk een herhaling van zetten. De zon schijnt af en toe, maar opnieuw vallen er enkele buien. Wederom met name dieper in het binnenland. Toch denk ik ook nu weer dat er niet zulke grote hoeveelheden zullen vallen en onweer lijkt me ook wel uitgesloten. Meer zon vinden we zoals gebruikelijk aan het strand. De noordelijke wind en de temperaturen zijn exact vergelijkbaar als de afgelopen dag. Matig tot vrij krachtige wind en maxima rond de 19 graden.

Het enige verschil op zondag is, is dat de kans op buien kleiner is dan vandaag. De vraag is echter wel of er veel zon zal zijn. Bewolking lijkt toch de boventoon te voeren.

Maandag en dinsdag is de kans op een bui weer wat groter, maar ook nu weer de regel: géén grote hoeveelheden. De rest van de week zijn de neerslagkansen nihil. Verder blijven wolken en zon elkaar afwisselen en de wind..... N-NO of NNW. Vrijwel de hele week is het op het warmste van de dag zo'n 20 graden.

Fijn weekend en ruim jullie kamer op!  

 Prachtige CU (Foto: _UserName_)
Bij collega _UserName_ bleef het beslist niet droog vandaag. Mooi plaatje van een bui in ontwikkeling. (Foto: _UserName_)
 
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.