AZ haalt het net niet tegen Celtic en moet verder in de Conference League

AZ heeft zich niet weten te kwalificeren voor de Europa League. Nadat de heenwedstrijd tegen Celtic met 2-0 verloren ging wisten de Alkmaarders de return wel met 2-1 te winnen, maar dat net niet voldoende voor kwalificatie voor de Europa League, waardoor AZ nu verder moet in de Conference League.

Na vijf minuten leek AZ kansloos om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Kyogo Furuhashi zorgde voor de 0-1 van Celtic, maar twintig minuten na de openingsgoal zag het er een stuk beter uit voor de Alkmaarders. Zakaria Aboukhlal zorgde al snel voor de gelijkmaker en door een eigen doelpunt van Celtic nam AZ na 25 minuten de leiding.

AZ had nog een doelpunt nog om minimaal verlengingen af te dwingen en de thuisploeg kreeg zowel voor rust als na rust een paar kansen op de derde treffer, alleen waren de aanvallers niet scherp genoeg om verlengingen af te dwingen, waardoor Celtic naar de Europa League gaat, en moeten de Alkmaarders het doen met de groepsfase van de Conference League.