Cort sprint naar tweede ritzege in Vuelta

Magnus Cort heeft zijn tweede ritzege in deze Vuelta gewonnen. In Cordoba was de Deen van EF Education de snelste van een uitgedund peloton. In de top van het klassement veranderde er niks, waardoor de Noor Odd Christian Eiking aan de leiding blijft staan.

In de twaalfde etappe duurde het lang voordat een kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Pas na negentig kilometer kreeg een groep de ruimte, maar al snel werd duidelijk dat UAE zijn zinnen op de rit hadden gezet, waardoor de kopgroep nooit veel ruimte kreeg van het peloton.

Op de tweede en laatste klim van de dag op twintig kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend, waarna Sergio Henao, Romain Bardet, Jay Vine en Giulio Ciccone ten aanval trokken. Het viertal had op de top van de laatste klim een halve minuut voorsprong, maar mede dankzij BikeExchange en UAE werden ze in de voorlaatste kilometer ingelopen en kon er gesprint worden voor de dagzege. Jens Keukeleire trok de sprint sterk aan voor zijn ploeggenoot Magnus Cort, die het net hield voor een opkomede Andrea Bagioli.