Bokser Ugas verpest comeback Pacquiao, loeiharde knockout Magsayo

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde en specifiek naar de T-Mobile Arena in Las Vegas. Daar stapte veelvoudig wereldkampioen Manny Pacquiao na ruim twee jaar weer in de ring én kreeg men een enorme knockout te zien.

Manny Pacquiao (62-7) - Yordenis Ugas (26-4)
Pacquiao won in maar liefst acht verschillende gewichtsklasses een wereldtitel, de nu 42-jarige Filipijn deed dat voor het laatst in zijn vorige gevecht: in juli 2019 won hij van Keith Thurman en pakte hij de WBA Super-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg).

Vanwege inactiviteit - Pacquiao is ook politicus - raakte hij zijn titel in januari dit jaar kwijt aan Yordenis Ugas, de Cubaan die sinds september vorig jaar na winst op Abel Ramos de WBA Regular-titel had. In Las Vegas stonden de twee tegenover elkaar, nadat Pacquiao oorspronkelijke tegenstander - WBC- en IBF-wereldkampioen Errol Spence Jr - met een oogblessure af moest haken.

In de ring in Las Vegas was duidelijk dat Ugas een maatje te groot was voor de Filipijnse legende: met zijn jab had hij grotendeels de overhand en Pacquiao kon er niet echt doorheen komen. Dat vonden de drie juryleden ook, hoewel de verschillen meevielen: 116-112, 116-112, 115-113 voor Ugas.

Mark Magsayo (22-0) - Julio Ceja (32-4)
In het vedergewicht (-57,1kg) vochten de ervaren Ceja en Pacquiao's landgenoot Magsayo om de WBO International-titel. In de vijfde ronde ging Magsayo naar het canvas, maar hij kon door en sloeg in de tiende ronde kneiterhard toe: met een dubbele rechter sloeg hij Ceja bewusteloos, het duurde geruime tijd voor de Mexicaan weer een beetje bij kennis was - gelukkig was hij wel, relatief, in orde.