The Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden

De drummer van de wereldberoemde band The Rolling Stones, Charlie Watts, is vandaag omringd door vrienden en familie overleden. Dit heeft de band net zelf via hun socialmediakanalen naar buiten gebracht. Watts is 80 jaar geworden.

In 2017 was de band voor het laatst in Nederland, ze speelden toen in het kader van hun No Filter-tour in de Amsterdam ArenA. Drie jaar eerder waren ze headliner op Pinkpop, een aankondiging die er voor zorgde dat er geen kaartje meer te krijgen was voor het festival.

Watts liet vorige week al weten dat hij vanwege gezondheidsredenen niet mee zou gaan op het laatste stukje van de tour dat de Rolling Stones nog zouden doen. Er was een vervangende drummer ingeschakeld, maar de band vraagt in een verklaring nu rust en respect voor de bandleden, de familieleden en vrienden van Watts.

De keuze voor Charlie Watts in 1962 door bassgitarist Bill Wyman, die in 1993 de band zou verlaten omdat hij het zat was, blijft nog altijd opvallend. Watts, die oorspronkelijk helemaal geen rockdrummer was maar een jazzmuzikant. Er waren in 2009 geruchten rondom een vertrek van de drummer bij de band, maar die zijn altijd stevig ontkend door Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood. Tot zijn dood speelde Watts niet alleen bij de Stones, maar gaf hij aan dat hij zich het lekkerst voelde als hij kon optreden met zijn eigen bigband. 

De Londense legende zal bekendstaan als een van de meest invloedrijke blues- en rockdrummers allertijden. 

Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden (Foto: BBC)
Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden (Foto: BBC)