Roglic komt met de schrik vrij na valpartij in Vuelta, Storer wint tiende etappe

Michael Storer heeft zijn tweede ritzege in deze Vuelta behaald. De renner van DSM was de sterkste in de heuveletappe naar Rincón de la Victoria. Odd Christian Eiking, die ook deel uitmaakte van de kopgroep, neemt de leiderstrui over van Primoz Roglic, die in de afdaling nog ten val kwam.

Maandag was de eerste rustdag, maar vandaag mochten de renners weer. Een etappe van 189 kilometer stond op het programma over voornamelijk vlakke wegen met op het einde nog een stevig klimmetje. Op de vlakke wegen duurde het lang voordat een kopgroep zich vormde, maar uiteindelijk zou er maar liefst een kopgroep van 31 wegrijden en het was ook meteen duidelijk dat daar de winnaar van de dag zou zitten.

Op de steile klim, op twintig kilometer van de streep, zou de kopgroep uiteenvallen en daar was Michael Storer de beste. De Australiër van team DSM reed weg op de klim en pakt zodoende zijn tweede ritzege deze Vuelta. Odd Christian Eiking kwam als vijfde over de streep, maar dat zou ruim voldoende om de leiderstrui over te nemen van Primoz Roglic.

Waar het peloton een rustig dagje voorzien had dacht Roglic daar anders over en trok ten aanval op de steile stroken van de slotklim. De Sloveen kwam als eerste van de favorieten over de top, maar in de technische afdaling kwam de renner van Jumbo-Visma ten val, waardoor hij weer werd ingelopen.