Dames Twente buigen 0-3-achterstand om in CL, PSV klaar dankzij Miedema

FC Twente heeft in de kwalificaties voor de Champions League Vrouwen een 0-3-achterstand omgebogen in een 5-3-overweinning op Subotica. PSV is wel door Arsenal (1-3), waar Vivianne Miedema een van de doelpuntenmakers was.

Tien minuten voor tijd keek Twente tegen een 0-3-achterstand aan tegen het Servische Subotica. Via twee treffers van Fenna Kalma en één van Anna-Lena Stolze in zeven minute sleepte de landskampioen er toch een verlenging uit.

In de verlenging maakte Kalma uit een strafschop haar hattrick compleet en Bente Jansen zorgde voor de bevrijdende 5-3. De landskampioen speelt in september een playoff voor een plek in de groepsfase van de Champions League. Het format van de Champions League is bij de vrouwen is op de schop gegaan. Er zal dit seizoen voor het eerst een groepsfase zijn met zestien (4x4) ploegen.

PSV zien we niet terug in de playoffs. Oranje-international Miedema brak in de negentiende minuut de ban voor Arsenal. De spits was het eindstation van een vloeiende aanval van en klopte van dichtbij PSV-keeper Sari van Veenendaal. Op slag van rust verdubbelde Arsenal de voorsprong in Moskou via Mana Iwabuchi. PSV speelt in de Russische hoofstad omdat Lokomotiv Moskou het minitoernooi met vier clubs mocht organiseren. PSV was in de halve finale met 3-1 te sterk voor de thuisploeg.

Vlak na de onderbreking deed PSV wat terug via Esmee Brugts. De achttienjarige aanvaller dook vrij op achter de achterhoede van Arsenal en tikte de bal langs de keepster van Arsenal. In de 65e minuut herstelde Arsenal de orde. Het werd 3-1. Iwabuchi maakte haar tweede doelpunt van de avond.