Taliban vermoorden familieleden van een Duitse journalist

Volgens berichten uit Afghanistan heeft de Taliban tijdens het zoeken naar een Duitse journalist werkzaam voor 'Deutsche Welle' een van zijn familieleden doodgeschoten en een ander ernstig verwond.

Dat meldt de Duitse internationale omroep op haar website. De talibanstrijders deden huis tot huis doorzoekingen op zoek naar de journalist. Andere familieleden van de man hebben op het laatste moment kunnen ontsnappen en zijn op de vlucht. De journalist is momenteel zelf werkzaam in Duitsland.

De directeur van Deutsche Welle, Limbourg, zei dat deze misdaad het acute gevaar aantoont waarin alle werknemers en hun families in Afghanistan zich bevinden. De Taliban voerden al een georganiseerde zoektocht naar journalisten in Kabul en ook in de provincies. Dit werd duidelijk door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en weken. Limbourg zei dat de Taliban de huizen van ten minste drie Deutsche Welle-journalisten hadden doorzocht. Collega's van andere media zijn ontvoerd of vermoord.

De Duitse Vereniging van Journalisten riep de internationale gemeenschap op om leden van Afghaans lokaal personeel beter te beschermen. De DJV legt uit dat men niet werkeloos moet toekijken als de nabestaanden van journalisten en NGO-medewerkers worden vermoord in Afghanistan.