Dames FC Twente en PSV door in kwalificaties Champions League

De vrouwen van FC Twente en PSV hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het kwalificatietoernooi voor de Champions League. Landskampioen Twente boekte een grote zege op de kampioen van Georgië. PSV had moeite met Lokomotiv Moskou. 

FC Twente was met 9-0 veel te sterk voor WFC Nike uit Georgië. Uitblinker aan Twentse zijde was Fenna Kalma, die alleen in de eerste helft al vier keer het net wist te vinden. De openingstreffer kwam op naam van Stolze, na een assist van Kalma. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Kaptein, Dijkstra, Keijzer en Renate Jansen.

In de tweede kwalificatieronde neemt FC Twente het komende zaterdag op tegen het Servische Spartak Subotica, dat met 5-2 te sterk was voor Peamount United uit Ierland. 

PSV had veel meer moeite met Lokomotiv Moskou. De keepers leken de bibbers te hebben in de openingsfase. Sari van Veenendaal zag er niet goed uit bij een Russische vrije trap. De bal verdween via Anna Belomyttseva langs haar heen in het doel. Esmee Brugts maakte snel gelijk. Haar inzet na een assist van Naomi Pattiwael leek houdbaar maar werd niet gekeerd door Viktoriya Nosenko.

In de 65ste minuut kwam PSV op voorsprong. Desiree van Lunteren nam de corner, Maruska Waldus ging het duel met de doelvrouw aan, Amalie Thestrup schermde de bal af en legde terug op Walrus; 2-1. Met de laatste actie van de wedstrijd besliste Thestrup het duel. Haar eerste goal voor PSV betekende de 3-1eindstand.

PSV zit in de League-route van het kwalificatieschema en treft ploegen die geen kampioen zijn geworden in sterke competities. Het werd Arsenal de nummer drie van de Engelse Super League. Eerder deze woensdag won Arsenal met 4-0 van FK Okzhetpes uit Kazachstan. 

De duels staan gepland voor zaterdag. De winnaars van die duels gaan naar de playoffs voor de 12 overgebleven tickets voor de groepsfase van de Champions League. De kampioenen Barcelona (Spanje en titelverdediger), Paris Saint-Germain (Frankrijk), Bayern München (Duitsland) en Chelsea (Engeland) geplaatst hebben zich al geplaatst voor de groepsfase. Via de kwalificatie volgen dus nog 12 ploegen.