Uitgebreide trailer voor Pokťmon Legends Arceus

The Pokémon Company heeft voor de tweede keer Pokémon Legends Arceus getoond. De game vindt plaats in de Hisui Region waar Pokémon en mens nog onafhankelijk van elkaar leven.

Als onderdeel van de Galaxy Expedition Team is het aan jou om de allereerste Pokédex in jouw regio ooit te vullen. Dit doe je door Pokémon te observeren en ze te vangen op diverse expedities. Omdat Pokémon en mens nog géén vrienden zijn, vallen Pokémon jou aan. Ontvang je teveel klappen, dan zit je expeditie erop.

Pokémon reageren niet allemaal hetzelfde op je aanwezigheid. Sommige zijn angstig, anderen juist aggressief. Uiteraard kun je ook Pokémon-gevechten voeren om het vangen makkelijker te maken. Afhankelijk van de snelheid van Pokémon kunnen zij meer acties achter elkaar uitvoeren. Een Pokémon kan verschillende 'stijlen' aannemen, die verschillende perks bieden tijdens gevechten.

Het is een volle open world RPG, met missies, collectibles om te verzamelen, verschillende biomes en meer. Daarnaast zijn er ook nieuwe Pokémon te vinden. Wyrdeer is een evolutie op Stantler, die evolueert in de Hisui Region. Ook zijn er weer regionale Pokémon-varianten, zoals Hisuian Growlithe.

Pokémon Legends Arceus komt 28 januari uit voor Nintendo Switch.