Bob Dylan aangeklaagd voor seksueel misbruik meisje (12) in 1965

De legendarische muzikant Bob Dylan zou een 12-jarig meisje met drugs en alcohol hebben gedrogeerd voordat hij haar in 1965 seksueel misbruikte in het Chelsea Hotel, zo beweert een nieuwe aanklacht. Dylan ontkent de aantijgingen nadrukkelijk.

De Blowin' in the Wind- zanger, nu 80, zou zijn sterrenstatus hebben gebruikt om het slachtoffer te paaien, het vertrouwen te winnen en haar te manipuleren "als onderdeel van zijn plan om haar aan te randen en seksueel te misbruiken", volgens de Manhattan Supreme Court-papieren, waar de eiseres alleen als "JC" wordt genoemd.

"Bob Dylan, zou gedurende een periode van zes weken tussen april en mei 1965 bevriend zijn geraakt met JC en bouwde een emotionele band op met haar", volgens de aanklacht, die vrijdag werden ingediend namens JC, nu een 68-jarige vrouw die in Greenwich, Connecticut woont.

Volgens de aanklacht zou Dylan - wiens voornaam Robert Allen Zimmerman is - contact met haar hebben gezocht om "haar remmingen te verminderen met het doel haar seksueel te misbruiken, wat hij deed, in combinatie met het verstrekken van drugs, alcohol en bedreigingen van fysieke geweld, waardoor ze tot op de dag van vandaag emotioneel littekens en psychisch beschadigd is.”

Dylans woordvoerder zei tegen The Post vandaag : "Deze 56-jaar oude beschuldiging is niet waar en dat zal krachtig worden verdedigd."

Het vermeende misbruik vond meerdere keren plaats, en sommige incidenten zouden plaats hebben gevonden in het beroemde Chelsea Hotel. de zanger zou ten tijde van het misbruik circa 24 jaar oud zijn geweest.

JC zegt dat de emotionele effecten van het vermeende misbruik langdurig zijn geweest en dat ze medische behandeling voor hen heeft moeten zoeken, volgens de indiening. 

De gevolgen waaraan ze leed - waaronder depressie, vernedering en angst - "zijn van permanente en blijvende aard en hebben de eiser onbekwaam gemaakt om haar reguliere activiteiten bij te wonen", volgens de aanklacht.

JC  beschuldigde Dylan  van mishandeling, mishandeling en het toebrengen van emotioneel leed. Ze eist een niet-gespecificeerde schadevergoeding en een juryrechtspraak.

JC's advocaat, Daniel Isaacs, zei: "De aanklacht spreekt voor zich."

"Ze heeft veel gedetailleerde informatie verstrekt over de bewuste periode, zodat er geen twijfel over bestaat dat ze gedurende die keren bij hem in het hotelappartement was", zei Isaacs, erop wijzend dat hij die details kon verifiëren met het "best beschikbare onderzoek".

Isaacs zei dat zijn cliënt op dit moment geen plannen heeft om naar buiten te treden met haar verhaal.

Hij weigerde commentaar te geven op de reden waarom zijn cliënt de beschuldigingen pas zoveel jaren later heeft ingediend.

De aanklacht werd vrijdag laat in de middag ingediend, aan de vooravond van de sluiting van de 'look back window' van de New York Child Victims' Act. Door deze 'look back window' konden slachtoffers van kindermishandeling een rechtszaak aanspannen tegen hun daders en de instellingen die de daders beschermden, ongeacht hoe oud de claims waren en of ze sindsdien de verjaringstermijn hadden overschreden.