FOK! Wat een weer: minder wind, maar wel nattigheid

Welkom!

Een beetje later dan anders waarvoor excuses. 

De buienmolen kwam afgelopen nacht alweer behoorlijk op gang. In de noordelijke helft viel de meeste regen. Zo tussen de 15 en 30 mm. Aan het begin van de ochtend ontwikkelde zich ook een buienlijn in het midden van het land en trok zo door naar het oosten. Dit ging allemaal behoorlijk rap. Op de meeste plekken viel er maar 4 tot 7 mm. Echter, het was weer eens zover: Haarlem moest het doen met 0.0 mm. Inderdaad, geen druppel.

Overdag trok er in de middag met een rotvaart een gebied met regen over het zuiden van het land, terwijl er in het noorden nog steeds een behoorlijke buienactiviteit was. En inderdaad Haarlem zat er WEER tussenin. Toch brak in de middag ook de zon nog even goed door. Met name in... juist ja, Haarlem en omgeving. Uiteindelijk hebben meer plekken nog een aantal uur zon gehad.

Inmiddels ligt er een depressie boven de Duitse Bocht en de bijbehorende occlussie trekt wederom over het noorden- en noordoosten. Daar vallen op dit moment behoorlijk pittige buien. Ook is er al onweer gesignaleerd. De hoeveelheden regen kunnen opnieuw aardig oplopen. Ook staat er een heel stevige wind. Op de Wadden staat nu kracht 8 met zeker bij die buien ook zware windstoten tot 90 km/u. Mogelijk wakkert de wind nog iets aan tot storm 9.

In de rest van het land is het overwegend droog en zijn er opklaringen. Ook waait het daar iets minder hard. De komende nacht blijft er in het noorden nog een buienkans, maar die zullen dan minder zwaar worden. De minima liggen tussen de 12 en 15 graden en de wind neemt geleidelijk in kracht af.

Morgen beginnen we de dag nog met enkele opklaringen, maar al vrij snel neemt de bewolking toe. In Groningen lijkt dat pas ergens in de middag te gaan gebeuren. Ook gaat het regenen. Ditmaal lijkt vooral het zuidwesten de gelukkige te zijn. Daar kan zo'n 10 mm vallen. Hoe verder je noordoostwaarts gaat, hoe kleiner de hoeveelheden worden.

In de regen is het slechts 16 graden. Mocht de zon nog wat langer schijnen in het noordoosten dan kan het daar nog 19 graden worden. De wind is westelijk en neemt verder in kracht af. Hooguit nog een kracht 5 aan zee.

Tot ziens!

Qltel geniet nog steeds van zijn vakantie (Foto: qltel)
Ook in Duitsland was het niet echt mooi weer. (Foto:qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.