Boermans en De Groot verliezen in EK-finale van Noorse favorieten

De beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen in de finale van het Europees kampioenschap in Wenen. Het Nederlandse koppel was in de spannende eindstrijd net de mindere van de toernooifavorieten, de Noren Anders Mol en Christian Sørum. Het werd 21-19, 24-26 en 15-12. 

De eerste set ging tot halverwege gelijk op totdat de Noren een beslissende voorsprong pakten. In de tweede set namen Boermans en De Groot een voorsprong van vijf punten, maar kwamen de Noren weer terug tot 20-20. De Nederlanders wisten in de verlenging uiteindelijk toch de set te winnen.

In de beslissende set namen de Nederlanders op 11-8 een voorsprong van drie punten die de Noren wisten te repareren. Die klap kwamen Boermans en De Groot niet meer te boven. Het Nederlandse duo is ondanks het zilver de verrassing in Wenen. Ze spelen nog geen jaar samen en speelden hun eerste EK. Mol en Sørum, de olympisch kampioenen van Tokio, werden in 2018 en 2019 ook al de beste van Europa.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd voor een tweede keer op het EK beachvolleybal brons te winnen. In Wenen verloor het koppel de strijd om de derde plek van de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak met 21-14 en 21-19.