Philipsen net wat sneller dan Jakobsen in eerste massasprint Vuelta

Jasper Philipsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. In de massasprint was de Belg van Alpecin-Fenix net iets sneller dan Fabio Jakobsen. In het algemeen klassement blijft Primoz Roglic leider.

De eerste rit in lijn in de Vuelta a España ging over 166 kilometer met alleen maar vlakke wegen. Vooraf aan de etappe werd er rekening gehouden met waaiers, maar onderweg viel het mee met de wind en kregen een saaie etappe te zien. Lange tijd reden drie Spanjaarden aan de leiding, maar op het eind werden die ingerekend door het peloton en konden we gaan opmaken voor de eerste massasprint van deze ronde.

Maar voordat we konden sprinten hadden we op vier kilometer van de streep nog een grote valpartij, waarbij klassementsleider Roglic nog net de valpartij kon ontwijken. Adam Yates, een van de klassementsmannen van Ineos, verloor wel tijd door de valpartij.

Juan Sebastian Molano begon als eerste aan de sprint, maar de snelle Colombiaan werd snel voorbij gesneld door Jakobsen, maar de Nederlander kwam net kort voor de ritzege, want aan de andere kant was Philipsen net wat sneller dan Jakobsen.